#hicbiryeregitmiyoruz : Türk Cerrahi Derneği Basın Açıklaması

Tahmini Okunma Süresi: < 1 dakika

Uzun nöbetlerde, mecburi hizmetlerde, her an şiddetle yüzyüze ve üstelik de emeklerinin karşılığı verilmediği halde fedakarca çalışan doktorlarımıza vatan sanki kendi tekellerindeymiş gibi kapıyı gösteren, “Ya Sev, Ya Terk et” diyen zihniyetin karşısında, “bu vatan bizim, hiçbir yere gitmiyoruz” diyen doktorlarımızın yanındayız. Bu ülkenin emekçi halkının emeğiyle ve vergileriyle yetiştirilmiş doktorlarımıza kapıyı göstermek, bu ülkenin kaynaklarını ve birikimlerini gelişmiş kapitalist ülkelere bir hiç karşılığında servis etmektir. Doktorların emeklerinin tam karşılığını aldığı, insanca koşullarda mesleklerini icra edebildikleri bir Türkiye bizlerin de talebidir diyoruz ve Türk Cerrahi Derneği’nin açıklamasını paylaşıyoruz.

Pandemi öncesi, pandemi ve pandemi sonrası…

Biz hep buradaydık.

Ülkemizin her bir köşesinde bıkmadan usanmadan çalıştık.

Yorulduk, hastalandık, meslektaşlarımızdan yitirdiklerimiz oldu, ama asla vazgeçmedik.

Acımızı, üzüntümüzü içimize gömüp sağlık hizmeti sunmaya devam ettik.

Bu ülke bizim. Bu vatan bizim.

Kapıda bekleyen de,  ameliyat masasında yatan da, ameliyat eden de, klinikte, poliklinikte sağlık hizmeti sunan da hepimiz biriz.

Tek isteğimiz insanımıza daha güvenli bir ortamda daha kaliteli bir hizmet sunmak ve hakkettiğimiz değeri görürken elbetteki emeğimizin karşılığını da almak.

Türk Cerrahi Derneği olarak binlerce üyemizle birlikte gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz ve takipçisi olacağız.

Kırıldık ama, küsmeyiz. Bu ülkenin evlatları, gerçek sahipleriyiz.

Bu vatan hepimizin. Ona derinden bağlıyız.

Hep buradaydık. Buradayız. Hiç bir yere gitmiyoruz!

Kamuoyuna en derin saygılarımızla,

Türk Cerrahi Derneği
Yönetim Kurulu


https://www.turkcer.org.tr/turk-cerrahi-dernegi-basin-aciklamasi-10-mart-2022

Mehmet Türkmen ile BİRTEK-SEN, İşçi Hareketi ve Sosyalist Siyaset Üzerine

BİRTEK-SEN genel başkanı Mehmet Türkmen ile son dönem işçi direnişleri, sendikalarına yönelik son dönemde yükselen baskılar bağlamında sınıf mücadelesi ve ötesine dair bir söyleşi gerçekleştirdik. Söz konusu söyleşinin ilk kısmını yayınlıyoruz. Yurtseverce: Mehmet Bey, en…

Yaşasın Kimsesizlerin Kimsesi Olan Cumhuriyet

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana tam 100 yıl geçti. Yurttaşların ve devletin bu yüzyılın muhasebesini yapmaları gerekmektedir. Hem kendinde hem de vatanında ve devletinde. Yoksa ne yaralarımız sağalır ne de giderek daha da artan bu paranoid…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir