Dosya: Mülteci Meselesi

Tahmini Okunma Süresi: < 1 dakika

Yurtseverce, Türkiye’nin son aylardaki en yakıcı konusu olan mülteci&sığınmacı meselesine dair ekonomik, politik değerlendirmelerin yanı sıra mülakatlarla zenginleştirilmiş kapsamlı bir dosya hazırladı. Mülteci Meselesi Dosyasında, mülteci sorununun makro ekonomik kökenleri, Türkiye’de yükselen ırkçı siyasetin etkileri ve tüm sürecin ulusal sembolik düzen üzerindeki yansımaları ele alınıyor. Yine dosya kapsamında Türkiye’de sığınmacı olarak yaşayan bir Afgan gençle yapılan mülakat yer alıyor. Titiz bir çalışmanın ürünü olan Mülteci Meselesi Dosyası’nı dikkatlerinize sunuyoruz.

Sığınmacılar ve Göçmenler Meselesinde Sözümüz

“Dünyanın Artık Nüfusu Mülteciler” Üzerinden “Yeni Bağımlılık” İlişkisi: Bir Reddiye Denemesi

Mülteci Meselesi, Zafer Partisi ve “Bizim Büyük Çaresizliğimiz”

Bir Afgan Göçmenin Gözünden Türkiye ve Mülteci Meselesi

Mehmet Türkmen ile BİRTEK-SEN, İşçi Hareketi ve Sosyalist Siyaset Üzerine

BİRTEK-SEN genel başkanı Mehmet Türkmen ile son dönem işçi direnişleri, sendikalarına yönelik son dönemde yükselen baskılar bağlamında sınıf mücadelesi ve ötesine dair bir söyleşi gerçekleştirdik. Söz konusu söyleşinin ilk kısmını yayınlıyoruz. Yurtseverce: Mehmet Bey, en…

Prekaryalaşan Türkiye’de Siyaset Yapmanın İmkanları Üzerine

Ülkenin büyük bir umuda, bir türküye, bir yürüyüşe ihtiyacı vardır. Bu yürüyüşün yolu ulus olarak sıkıştırıldığımız bu kölelik halinden ve düzeninden kurtulmaktan geçiyor. Bu aynı zamanda bütün bir ulusun sınıfsal olarak da ayağa kalkması demektir….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir